首页 > 托福 > TPO > TPO41-48 > 正文

TPO44托福听力Conversation题目文本及答案解析

2017-11-17 10:35
摘要:对于托福的听力备考来说,相信大家都会选择TPO为备考材料的首选。那么,在以下内容中我们就为大家带来托福TPO44听力Conversation题目文本及答案解析,希望能为大家的托福备考带来帮助。

  在托福听力备考中,想要快速提升自己的托福听力能力,选择好适合的练习材料是个非常重要的环节。而对于很多备考学生来说,TPO为往往就是一个备考材料的首先。那么,在以下内容中,我们就为大家带来托福TPO44听力Conversation题目文本及答案解析。

Conversation 1

1. Why does the student go to see the professor? 【主旨题】

  A. To get his opinion about why a project she recently completed had unexpected results.

  B. To discuss how a topic covered in class is similar to her group’s research topic.

  C. To ask him for suggestions to address a problem in her research.

  D. To discuss the professor's concern about her group's research project.

  答案:D

  破题关键词汇:

  解析:(从32秒开始,原文重现:Well, I think it's a great research topic, but when I looked closely at your plan for accomplishing the research, I realized that your group was probably asking for some trouble.)

  此处教授提到学生的研究话题很好,但是可能会在研究过程中面临一些困难。结合选项判断,A选项的recently completed 错误, B的similar to her group 未提及,C的ask him for suggestions未提及。 因此正确答案为D,对应professor's concern。


2. In response to the professor’s question, what does the woman say about Tom and Jane? 【细节题】

  A. They are working on an assignment for another class.

  B. They are already observing students for the research project.

  C. They are dealing with a technical issue at the library.

  D. They are making arrangements at the library for their research project.

  答案:A

  破题关键词汇:Tom and Jane

  解析:(从10秒开始,原文重现: Where are the other members of your group? Tom and Jane?

  They are actually at the library. They have a biology lab assignment that's due later this afternoon. So I'm here to represent the whole group.)

  此处教学询问学生其他两位成员在哪,女学生回答他们正在生物实验室赶作业,她到这里来是作为整个团队的代表。对应选项A。


 3. What had the group of students planned to research? 【细节题】

  A. The effect of noise on the productivity of library employees.

  B. The effect of changing the amount of light in the library.

  C. The study habits of students in the library.

  D. The effect that being observed while studying has on students.

  答案:C

  破题关键词汇:research

  解析:(从42秒开始,原文重现:What do you mean? I thought that, you know, by monitoring students studying in the library we could really get a good understanding of people's study habits and stuff.)

  此处学生针对教授的说法进行进一步询问,她觉得他们研究的是观察图书馆中学生,可以更好的了解他们的学习习惯等。对应选项C。


4. Why does the professor mention lighting? 【目的题】

  A. To explain why production costs gradually increased over the years at a manufacturing plant

  B. To give a reason for a decline in productivity at two manufacturing plants

  C. To compare the working conditions at two manufacturing plants

  D. To give an example of a working condition that was adjusted at a manufacturing plant

  答案:D

  破题关键词汇:lighting

  解析:(从2:04秒开始,原文重现:Well, one thing they experimented with was the lights. Were workers more productive with bright lights or dim lights? Well, here is the thing, whatever the researchers did, the workers' productivity increased. When the lighting was improved, productivity went up. When the lighting was dimmed, productivity went up again.)

  此处教授针对学生的提问给出关于灯光实验的例子,工人在灯光较亮和较暗的情况下,工人们的生产率都是增加的。突出实验的情况受到了不同的环境条件的影响,对应选项D。


  5. Why does the student say this? 【目的题】

  A. She is disappointed with the observations that the members of her group have made so far.

  B. She does not understand the point that the professor is making.

  C. She wants to determine a way for her group to make observations in secret.

  D. She is aware that her group’s presence might affect student behavior.

  答案:B

  破题关键词汇:

  解析:(从1:13秒开始,原文重现:Now, the students in the library, they are going to know that you are observing them, right? So you have to consider the effect your very presence will have on the people you are observing.

  But...so you think... I mean it's not like our observations would be a secret. The students would know exactly what we would be doing. I mean, we'd put up a sign right outside the library.)

  学生语气可以体现出她不确定的态度,并且学生补充到这样他们的观察实验将不再是一个秘密,暗示出她不是很理解教授说的研究者在场会对被研究者产生什么影响,因此下文教授针对此问题进行了具体解释。排除选项A的disappointed with the observations ,C的determine a way ,D的aware that her group。因此正确答案为B。


Conversation 2

  1. Why does the student go to see the professor? 【目的主旨题】

  A. To find out whether the university gallery accepts student artwork.

  B. To find out how artwork is selected for university gallery exhibitions.

  C. To learn the focus of an upcoming exhibition of student artwork.

  D. To learn which techniques the professor will cover in his class on abstract art.

  答案:B

  破题关键词汇:

  解析: (从32秒开始,原文重现: Student: Actually I was wondering: you are in charge of student art exhibitions at the university gallery, right?

  Professor: Right!

  Student: So I know all the exhibitors are students, but I was wondering how you choose the works you exhibit every month. Is there like a submission process or something?)

  学生直接向教授提出疑问,问是否教授在大学美术馆负责学生艺术展,接着提出问题如何挑选出每月的展品,是否有提交程序。选项A为了找出是否学校美术馆接收学生作品,而原文学生明确说知道所有的参展人都是学生;选项B为了找出艺术作品是如何被挑选参加学校艺术展的,与原文大意相符;选项C中的upcoming exhibition在原文中并未被提及;选项D中的abstract art抽象艺术这个细节在原文中并未被提及。


2. Why does the student mention Jackson Pollock? 【细节题】

  A. To indicate to the professor that she is familiar with the drip technique.

  B. To find out if she can see an original painting by Jackson Pollock in the university gallery.

  C. To make a comparison between her paintings and those of Jackson Pollock.

  D. To express interest in taking the professor's class.

  答案:A

  破题关键词汇:Jackson Pollock

  解析: (从1:08秒开始,原文重现:Professor: Well, actually we started doing something different with the gallery this year. We are featuring a specific technique each month. Next month's exhibition, for instance, will feature drip paintings.

  Student: Really? Like Jackson Pollock?)

  教授先提出今年将会有不同方式的展览,每个月都会关注一个特有的技术。例如下个月的展览将会是滴墨画,接着学生说问到就像Jackson Pollock一样么,意在知道其是滴墨画的代表。选项A为了向教授表示她对滴墨技术很了解,与原文用意一致;选项B为了找出是否她能看到Jackson Pollock的原画,此信息在原文中并未被提及;选项C中的在她和Jackson Pollock的画之间做比较,原文并没有提到;选项D为了表达上教授课的兴趣,与原文不符。


  3. According to the professor, what distinguishes Jackson Pollock's work? 【细节题】

  A. The method he used for applying paint to a canvas.

  B. The location where he did his work.

  C. The widespread popularity of his style of art.

  D. The size of the paintings he produced.

  答案:A

  破题关键词汇:Jackson Pollock’s work

  解析: (从1:25秒开始,原文重现: Student: I know he dripped paint onto the canvas instead of using a brush. I read he stretched out his canvases on the floor of a studio and then he climbed up on a ladder to pour paint, ordinary house paint, from a can onto the canvas.)

  原文中学生讲到她知道Jackson Pollock他在画布上滴颜料而不是用画笔。选项A中提到他把颜料适用在画布上的方法,与原文意思相符;选项B中提到的Jackson Pollock作画的地点在原文中并未被提及;选项C中他的画的风格的广泛流行度并没有在原文中出现;选项D中的Jackson Pollock画的尺寸与原文没有关系。


4. What does the professor imply about his class on abstract art? 【推理题】

  A. It focuses primarily on Jackson Pollock.

  B. It is one of the most popular classes in the department.

  C. It tends to attract the department's best students.

  D. It encourages students to explore different painting techniques.

  答案:D

  破题关键词汇:abstract art

  解析: (从2:00秒开始,原文重现: Student: Yeah, I do. I like abstract works in general. There's a class on abstract art, right?

  Professor: Actually I teach that class and drip painting was one of our themes last year. Some students from last year's class have continued experimenting with it and created some incredible pieces using everything from squeezed bottles to computer controlled sprayers.)

  通过学生问教授是不是教abstract art, 定位到教授对其的暗示。教授提到滴墨画只是他去年上的这门课的一个主题,还提到很多学生一直在实验并创造一些不可思议的画作,通过挤压的瓶子里的所有东西作画,由电脑控制喷绘。选项A中提到他的课程特别关注Jackson Pollock,与原文不符;选项B强调他的课在系里是最重要的课程之一,教授并无此意;选项C提到为了吸引系里最优秀的学生,在原文中并没有此意;选项D鼓励学生探索不同的绘画技术,与原文意思相符。


  5. What does the professor imply when he says this:【推理题】

  A. Students must have taken a course in the technique featured in the exhibition.

  B. Exhibiting in the university gallery is a degree requirement for art majors.

  C. Artwork submitted by a first-year student will probably not be accepted.

  D. The woman should submit her painting soon because the deadline is approaching.

  答案:C

  破题关键词汇:

  解析: (从56秒开始,原文重现: Generally our exhibitors are third- and fourth-year students, well into their coursework.)

  原文中教授提到通常我们的参展者都是大三大四的学生进入作业阶段。选项A中提到的学生必须已经参加一门特别技术的课程,与原文信息不符;选项B中degree requirement学位要求,教授在原文中并未提到;选项C大一的学生提交的作品将不会被接收,与原文中教授暗示的通常都是大三大四学生意思相符;选项D提到女生应该马上交她的画因为截止日期马上到了,在原文中并没有提到此信息。


扫二维码,添加100留学助教杀托哥,备注“官网”

领取托福备考计划、托福精选资料、最新预测题考点资料

100留学移动课堂出国留学语言培训专家
立即下载
移动课堂是100留学最新推出的“贴身学习伴侣”, 其中拥有名师直播、录播课程和名师答疑等多项服务。课堂可以为大家提供新的移动学习平台,让大家学习更方便,想学就学!
关注更多校区资讯,考试动态,满满的干货喂饱你!

考试提醒

查分:考后10个工作日
雅思在线MOCK系统

热门文章

编辑推荐